Partners in digitale transformatie: van theorie naar praktijk

Bij wie kunt u aankloppen voor uw digitale transformatie? Tech Data kan daarvoor de benodigde software en licenties leveren en bij diverse van haar partners kunt u terecht voor implementatie én gebruikersadoptie. Een van hen stellen we graag aan u voor: BOLD.digital , specialist in het op één lijn krijgen van business en IT.

Auteur
Patrick
Aantal keer gelezen
2293 keer
Datum van schrijven
30 juni 2022
Leestijd
3 minuten

Eerst even terugblikken: in diverse blogs hebben we u nu bijgepraat over de voordelen en de efficiëntie van data fabric als fundament voor uw digitale transformatie. We hebben een kort overzicht gegeven van welke sectoren hier zeker baat bij hebben. Ook hebben we stilgestaan bij hoe deze architectuur u helpt om datagedreven te werken. Maar nu kijken we weer vooruit: hoe zorgt u ervoor dat uw organisatie daadwerkelijk met data fabric kan werken?

“Waar verdienen we precies ons geld mee?”

Stephanie Wagenaar, director bij FTI-BOLD en lead digital van de afdeling BOLD.digital, vertelt over haar ervaringen met bedrijven die willen digitaliseren: “Veel van onze klanten kunnen het antwoord niet vinden op deze fundamentele vraag: ‘Waar verdienen we precies ons geld mee?’ Ze willen daarachter komen door data te analyseren, maar weten niet goed hoe ze dat aan moeten pakken. We beginnen dan niet direct over technologie; deze juiste oplossing bespreken we pas later. Eerst moet er vooraleen goede blik zijn op digitale transformatie. Onze nadruk ligt echt op het menselijke aspect en de begeleiding. Je kunt immers wel de beste technologie in huis hebben, maar als niemand snapt hoe die werkt heb je er niets aan.”

Dankzij selfservice lijkt data-analyse niet langer op magie

Wagenaar licht haar visie op digitalisering nader toe: “Digitale transformatie bestaat uit twee woorden en daarmee twee componenten. Het digitale staat voor de technologie, maar de transformatie heeft te maken met de menselijke factor . Die twee moet je bij elkaar brengen. Maar hoe doe je dat?” Michel Bakker, Tech Data’s solution-architect, voegt toe: “Data-analyses kunnen soms wel op magie lijken, zo mysterieus. Bovendien is de arbeidsmarkt krap, ook als het aankomt op bijvoorbeeld data-scientists. Bij Tech Data vragen ons daarom constant af: waar kunnen we onze partners en hun eindklanten mee helpen? Dan kom je vaak op procesniveau terecht. Handmatig taken uitvoeren kost elke week veel tijd en het is niet altijd even duidelijk wie waarvoor verantwoordelijk is. Zou selfservice niet veel handiger zijn, zodat je zelf je rapportages kunt maken en lezen? Daarvoor moet je de mens en de machine bij elkaar brengen. Dat kan BOLD.digital als geen ander.”

Gebruikmaken van AI kan al veel sneller dan gedacht

BOLD.digital wijst graag op de mogelijkheden en de voordelen van technologie. Die zijn vaak dichterbij dan u denkt en dat bevordert de gebruikersadoptie sterk. Wagenaar: “Organisaties denken vaak: ik moet alles helemaal op orde hebben voordat ik aan AI kan beginnen. Maar met een oplossing als IBM Cloud Pak for Data kun je al veel sneller een begin maken.” Met deze technologie van IBM kan onder meer een data fabric gebouwd worden én gebruikgemaakt worden van artificial intelligence. “Voorspellen en analyseren zijn eigenlijk ook al AI. Je hoeft daarvoor echt niet per se een data-scientist in te schakelen. Er zijn veel simpele modellen die je zo in kunt zetten en die tegelijkertijd veel businesswaarde hebben. Organisaties onderschatten van de hoeveelheid nuttige data ze in huis hebben.”